Tarwebrood
Tarwebrood is brood gebakken van tarwemeel. Tarwemeel is een combinatie van bloem en volkorenmeel. Bloem wordt gemaakt van de meelkern, terwijl volkorenmeel door alle drie de onderdelen van de graankorrel wordt gemaakt; de meelkern, de kiem en de zemel.
Voedingswaarden
Allergenen | Gerst, Gluten, Melk, Rogge, Tarwe |
---|---|
Energie | 1395.15 KJ (333.23 kcal) |
Vetten | 2.03 g (waarvan verzadigd: 0.5) |
Koolhydraten | 61.22 g (waarvan suikers: 2.37) |
Vezels | 9.11 g |
Eiwitten | 49.64 g |
Zout | 1.075 g |
Ingrediënten
ROGGEmout (geroosterd), TARWEbloem, volkorenTARWEmeel, TARWEgluten, weipoeder(MELK), GERSTemoutextract, TARWEmeel (gedextrineerd), TARWEzemelen, ROGGEzuurdesem (gedroogd), gist, bakkerszout, dextrose, GERSTemoutmeel, TARWEzuurdesem (gedroogd), Emulgator(E482, E472e), suiker, TARWEbloem (voorverstijfseld), Plantaardig Vet(palm), Antiklontermiddel(E535), enzymen, kaliumjodide, Plantaardige Olie(koolzaad), TARWEmout, TARWEmoutmeel, TARWEmoutmeel (geroosterd)